Jauhopoikien uudet tuulet

Perinteikäs porilaisleipomo Jauhopojat on saanut uuden yrittäjän. Vuonna 1996 perustetun leipomon ruoriin on hypännyt pitkän linjan leipomoalan ammattilainen, kondiittorimestari Sanna Granroth, joka on toiminut leipomo- ja konditoria-alan ammatillisena opettajana 25 vuotta.

Monet leipurit ryhtyvät yrittäjäuran jälkeen opettajiksi, mutta yrittäjäksi ryhtyvä opettaja on alalla todellinen harvinaisuus. Mistä moinen?

"Ajatus omasta leipomosta on kytenyt takaraivossa aina siitä lähtien, kun valmistuin lukion jälkeen oppisopimuksella leipuriksi. Olen ollut munkinpaistaja, leipuri, kondiittori, työnjohtaja, tuotantopäällikkö ja konsulentti, eli tehnyt melko pitkälti kaikkea muuta mahdollista paitsi ryhtynyt yrittäjäksi. Koen, että minulla on tuore näkökulma yrittäjyyteen ja paljon annettavaa tälläkin puolella", Granroth pohtii.

Alun perin Ulvilassa aloittanut Jauhopojat on aina vaalinut tuoreutta ja paikallisuutta toimintansa keskiössä. Sama linja pitää jatkossakin.

"Suuriin leipomoihin verrattuna Jauhopojat on ketterä ja joustava leipomo, joka pystyy palvelemaan asiakkaita yksilöllisemmin ja kykenee nopeisiinkin muutoksiin. Meiltä tilattu kakku on aina asiakkaalle suunniteltu uniikki tuote ja leipä on joka aamu paistotuoretta suoraan uunista", Granroth kertoo.

"Lähiruoka tuntuu tällä hetkellä olevan trendikästä, mutta Jauhopojille lähellä tuotetut raaka-aineet eivät ole mikään ohimenevä ilmiö, vaan pysyvä arvo nyt ja aina. Meille on tärkeää, että tuotantoketju on lyhyt ja suosii satakuntalaista. Lähellä tuotettu on ympäristöystävällinen valinta", Granroth summaa.

15-vuotiaana leipomoalalla aloittanut tuore yrittäjä uskoo edelleen käsityöläisyyteen ja siihen, että uunituoreella leivällä sekä laadukkailla konditoria- ja kahvileipätuotteilla on jatkossakin pysyvä paikka suomalaisten ruokapöydässä.


Jauhopojat Oy
Uusikoivistontie 73, Sirkustori, Pori
puh. 02 635 0850